Fågel Fenix

4 500 kr

Fågel Fenix är en mytologisk varelse, som återföds ur askan om och om igen. Hans fjädrar är som eldslågor vilket Åsa Canbäck har fått fram väldigt fint i sin skulptur. Många känner till Fågel Fenix, inte minst från filmerna om Harry Potter, där Professor Dumbledore har "Hawkes" på sitt kontor och som spelar en stor och avgörande roll i den första filmen.  Åsa Canbäcks Fågel Fenix mäter ca 50 cm mellan vingarna.

Åsa Canbäck skapar skulpturer i en blandteknik som hon utvecklat genom åren. De är realistiska i sin fysik och sitt uttryck. Alltifrån vackra mytologiska fantasidjur till de verkliga, jordnära och naturtrogna djuren som är oss nära och kära. Åsa använder ett vackert, syrafritt mullbärspapper som hon färgar in med konstnärsfärger av hög kvalitet för ljusäkthetens skull. För att ge skulpturen optiskt djup och lyster läggs pappret lager på lager över en målad massiv stomme som i sin tur består av ståltråd, papper och tejp.

OBS! Du kan beställa Fågel Fenix här och hämta i butiken i Borstahusen. Vill du hellre få den skickad, hör av dig så löser vi det på bästa sätt.

Fjäril Blå
450 kr
Ljusstake  smide
Slutsåld
Eldkrona
4 200 kr