Om oss


Välkommen till vår värld av konsthantverk!

Hos oss hittar du genuina ting, händers arbete i många olika material och tekniker. Sedan 1 mars 2024 är butiken på Nedre gatan 148 i Borstahusen stängd. Nätbutiken finns kvar i mindre skala och här möter du konsthantverkare och formgivare med sina personliga uttryck; flärdfullt och glittrigt, humoristiskt eller rustikt och praktiskt. Unika ting och alster gjorda i små serier.

Små spår av handens arbete är vårt tecken på kvalitet. Tumavtryck och ojämnheter som uppstår när man drejar, täljer och formar för hand. Handgjorda ting är stora glädjespridare; muggen vilar skönt i handen, halsbandet sprider förundran och ljusstaken vara förevigt.

Vackert konsthantverk vill man använda, inte bara till fest, utan varje dag året runt. När du omger dig med ting av naturliga material, tillverkade med eftertanke, har du gjort ditt val med omsorg.

Våra konsthantverkare stannar ibland i många år, då kan man följa deras arbete och utveckling av material och metoder. Andra väljer kortare perioder. Vi har dessutom inbjudna utställare och gäster. Att utbudet skiftar är intressant och spännande, det finns alltid nya saker att upptäcka.


Karla Konsthantverk är åter hos Ingrid

Karla konsthantverk drevs av en familj; jag - Ingrid, och mina två döttrar. Min nuvarande verksamhet går under namnet "hos Ingrid".

Det hela började med Galleri Malen som min mor (Hjördis Svensson) drev i Borstahusen mellan 1976 och 2000. Det var ett välrenommerat galleri för både svensk och internationell samtidskonst.

2006 startade jag min första butik för konsthantverk och svensk design i Pumphuset, Borstahusen och efter några år flyttade jag hem butiken till mitt vardagsrum och den fick namnet hos Ingrid. Efter ytterligare några år valde jag att ta över Karla konsthantverk i Helsingborg tillsammans med mina döttrar, Mathilda och Amanda.

Nu har vi samlat vår familjehistoria och du hittar tre inriktningar från tre generationer hos Ingrid. Utbudet består till stor del av min egen keramik  men även annat svenskt konsthantverk och formgivning samt svensk och internationell konst.Vi har flyttat

Cirkeln är sluten och vi är tillbaka i det natursköna och pittoreska fiskeläget Borstahusen. I denna vackra och unika miljö gör sig vårt fina urval av svenskt konsthantverk extra bra. Du finner Borstahusen strax söder om Helsingborg, vid Öresunds rand. Hit kan du enkelt resa med bil, eller med tåg och buss, parkering finns precis utanför verkstaden.

Butiken är stängd sedan 1 mars 2024 men du är välkommen att boka ett besök i min verkstad, på samma adress som butiken. Gör en utflykt till oss och strosa runt i de charmiga gamla kvarteren eller i de vackra omgivningarna längs stranden. Du kan också äta en bit mat eller köpa färsk fisk från hamnen med dig hem.

Jag hälsar dig varmt välkommen till min värld av konsthantverk i idylliska Borstahusen.
Ingrid


Kontakta mig

Tel: 070 - 30 585 60

E-post: [email protected]